Malatya Büyükşehir Belediyesi Portalı

Reklam

Kategoriler

Tayland da Yönetim Karşıtı Gösteriler

30 Kasım 2013 | Gösterim: 20 | Kategori: Güncel

Tayland’da geçen hafta sonundan bu yana süregelen yönetim karşıtı gösterilerde ilk kez  şiddet yaşandı. 

Üniversite öğrencilerinin liderliğinde, yönetim karşıtı binden fazla kişinin, Başbakan Yingluck Şinavatra’nın destekçilerinin gösteri yaptığı bir stadyuma girişi engellemeye çalışması üzerine şiddet olayları patlak verdi. 

Bangkok’un kuzeydoğusunda, Yingluck’un destekçisi  “kırmızı gömlekliler”in toplandığı Rajamangala stadyumu dışında girişi engelleyen kalabalığın, önce 2 kişiye saldırdığı, güvenlik güçleri tarafından olay yerinden götürülen bu kişilerin başlarından yaralandığı bildirildi.  

Kalabalığın, daha sonra kırmızı gömlek giymiş kişileri taşıdığı sanılan bir taksiyi çevrelediği ve aracın ön camını kırdığı belirtildi. 

Polisin duruma müdahalesiyle yakındaki üniversite binasına geri çekilmeye başlayan öğrencilerin, sonrasında kırmızı gömleklileri taşıyan bir otobüsü takip ettiği, otobüse taş ve sopalarla saldırdığı, aracın camlarını kırdığı kaydedildi.    

Olay yerinden uzaklaşan otobüste yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor. – AnkaraHaber: Tayland



Yorum Yapın

*



Reklam