Malatya Büyükşehir Belediyesi Portalı

Reklam

Kategoriler

KESK Diyarbakır da Kobani İçin İş Bıraktı

09 Ekim 2014 | Gösterim: 4 | Kategori: Güncel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan KESK üyeleri, alkışlar, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde Dağkapı Meydanı’na kadar yürüdü.

Meydanda bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel Sen Diyarbakır Şube Başkanı Muhsin Uyanık, 15 Eylül’den bu yana Kobanê devam eden direnişi KESK adına selamladıklarını söyledi. Kobanê’nin aynen Stalingrad’ın Nazilere karşı 163 gün direnmesine benzer bir süreç geçirdiğini ve Nazilerin askeri-teknolojik üstünlüğüne rağmen yenildiğini hatırlatarak, “Direnişin sürdüğü Kobanê’nin eskiden küçücük bir şehir olduğuna dikkat çeken Uyanık, “Kobanê bugün dört parça Kürdistan’dır. Kobanê Kürt halkının onurudur. Kobanê’nin her yaşamsal anının yanındayız. IŞİD çetelerine bırakılıp katledilmesini beklemeyeceğiz” diye konuştu.

Hükümetin bir yandan çözüm sürecini yürüttüğünü bir yandan Kobanê direnişini yok etmeye çalıştığını ifade eden Uyanık, bir an önce Kobanê’nin insani taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi.




Yorum Yapın

*



Reklam