TÖTM Karanlığa Büründü!..
12 Mart 2015 | Gösterim: 8 | Kategori: Malatya Haberleri
Malatya’da yaşanan elektrik kesintisi geniş bir alanda etkili oldu. Saat 11.12 civarında şehir merkezi ile bir çok ilçede elektrik kesintisi yaşandı. Şehir merkezine yaklaşık 12 dakika sonra elektrik tekrar verilirken, yaşanan kesintinin Turgut Özal Tıp Merkezi’ni (TÖTM) yaklaşık 5 dakika boyunca karanlığa bürüdüğü öğrenildi.
Elektrik kesintisiyle birlikte çok sayıda kişinin bulunduğu poliklinik katı, jenaratörlerin devreye girmemesiyle karanlıkta kaldı. Tedavi amacıyla hastanede bulunan bir çok kişi basın kuruluşlarını arayarak durumu bildirdiler. Jenaratörlerin niçin anında devreye girmediği ve bu kesintilerin kritik müdahaleler yapılan ameliyathane ve benzeri kısımlarda da herhangi bir soruna neden olup olmadığı merak konusu oldu. Tıp merkezinde daha sonra kısmı olarak ışıklar yanarken, bu olayın bir kaç kez daha tekrarladığı öğrenildi.
Elektrik Şirketinden Açıklama
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından büyük çaplı elektrik kesintisi ile ilgili yapılan açıklamada ise; “Malatya Merkez ve birçok ilçemizi etkileyen kesintinin sebebi TEİAŞ kaynaklı olup şirketimiz ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.
Trambüs Rampada Kaldı
Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete sokulan trambüslerden (resmi adıyla troleybüs) birinin de yolda kaldığı görüldü. Gücünü yol boyunca çekilen elektrik hattından alan trambüsün, elektrik kesintisinin olduğu zamanda TÖTM’den dönüş yolundaki Villa Kent rampasında kalması, elektrik kesintisine bağlandı. Yolcuların sağanak nedeniyle araçtan ayrılamadıklarıda gözlendi.

