Malatya Büyükşehir Belediyesi Portalı

Reklam

Kategoriler

AKP Mitinginden Notlar

06 Mart 2014 | Gösterim: 20 | Kategori: Malatya Haberleri

AKP Mitinginden Notlar

– Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart 2014 yerel seçim kampanyası kapsamında partisinin Malatya il teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere Elazığ’dan Malatya’ya geldi. 

– Daha önce Elazığ’dan Malatya’ya helikopterle geleceği ve İnönü Stadı’na ineceği açıklanan Başbakan Erdoğan, öğlesaatlerinde Elazığ’da düzenlenen mitingdeki konuşmasından sonra özel uçakla Malatya Erhaç Havaalanı’na geldi. 

– Başbakan Erdoğan’ın mitingdeki konuşmasından önce Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç platforma çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Arınç, Elazığ mitingindeki kalabalık ile Malatya mitingini kıyaslayarak “Maşallah Malatya Elazığ’ı 5’e katlamış’ dedi.

– Bülent Arınç’ın konuşmasından sonra Elazığ’dan Malatya’ya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz platforma çıkarak halkı selamladı. 

– Başbakan Erdoğan 1 saat 15 dakika süren konuşmasının önemli bir bölümünü, Fethullah Gülen Cemaati’ne ayırdı ve ‘Paralel yapı’ olarak nitelediği cemaate son derece ağır itham ve suçlamalarda bulundu. 

– Erdoğan cemaate yakınlığı ile bilinen Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin yanı sıra Hürriyet Gazetesi’ni de ağır bir dille suçladı. Hürriyet Gazetesi sahibi Aydın Doğan’ın yargılandığı bir davaya ilişkin eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmesinin normal olduğunu söyleyen Erdoğan “Eyy Hürriyet sen istediğin kadar bizimle uğraş. Sen bu ülkede yolsuzluk yapıyorsan seni takip ederiz” dedi. 

– Başbakan Zaman ve Bugün gazetelerinin satın alınmamasını, öğrenci velilerinin de cemaate ait dershane ve öze okullardan öğrencilerini çekmelerini istedi. 

– CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için ‘Terbiyesiz adam’ ifadesini kullanan Erdoğan, MHP Lideri Devlet için ise ‘Seviyesiz, karakter yoksunu’ ifadelerini kullandı. 

– Erdoğan Malatya’nın büyükşehir olması konusunda daha önce söylediği ‘Nüfusunuzu arttırırsanız bu iş olur” sözüne gönderme yaparak “Maşallah iyi çalışmışsınız. Malatya’nın nüfusu büyükşehir için gereken 750 bini de geçti 768 bin oldu” şeklinde konuşması partililerin gülüşmesine yol açtı. 

AKŞAM EZANI TARTIŞMASI 

– Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında saat 17.35’de okunması gereken akşam ezanı, Sümer Camii mitingin yapıldığı meydanın yanıbaşında olmasına karşın duyulmadı. Başbakan Erdoğan da ezan okunmaması nedeniyle konuşmasını kesmedi. Ancak Sümer Camii Müezzini ezanı okuduğunu ileri sürdü. 

– Miting sonrası mitinge katılan vatandaşlar kalabalık gruplar halinde ve ellerinde bayrak sallayarak kent merkezine kadar slogan atarak yürüdü. Partili gruplar Başbakan Erdoğan’ın Malatya Valiliği’ni ziyareti sırasında da İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde toplanarak Başbakan lehinde slogan attı. 

– Bir grup İmam Hatip Lisesi öğrencisi, mitinge katılan kalabalığın İmam Hatip Lisesi önünde geçtiği sırada ‘İmam Hatip seninle gurur duyuyor’ şeklinde slogan atarak yürüdü. 

– Mitinge katılan kalabalığın gruplar halinde şehir merkezine yürümesi sırasında, Ofis kavşağında trafik kazası meydana geldi. Kazada, bir vatandaş yaralandı. 

– Malatya Belediyesi, AKP mitingine belediye otobüslerini ücretsiz tahsis ederek miting alanına çok sayıda vatandaşın taşınmasını sağladı. Bazı belediye otobüslerinin üzerine ‘AK Parti Mitingine Gider’ şeklinde tabelalar asıldı. 

– Mitinge kısa süre kala, AK Partili bir genç elindeki mikrofonla Yeni Cami önündeki belediye otobüsü ve mitinge taşıma yapacak diğer araçların trafiğini yönetti.

– Mitingin sonunda, Elazığ mitinginden sonra Malatya’ya gelen AKP Genel Sekreteri Haluk İpek, Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AKP Grup başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı, H. Cemal Akın, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin de davet edilerek platformda halkı selamladı. 

– Miting anonsçusu AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ü ‘Malatya Belediye Başkanı’ unvanıyla platforma davet etti. Ardından da Ahmet Çakır’ı aynı ifadeyle sahneye davet etti. 

– Mitingden dağılan ve gruplar halinde şehir merkezine doğru yürüyen AKP’liler, Dörtyol mevkiinde Sıtmapınarı yönüne seyir halinde bulunan CHP seçim aracını uzun süre yuhaladı ve araca doğru bayrak salladı. 



Yorum Yapın

*