Malatya Büyükşehir Belediyesi Portalı

Reklam

Kategoriler

"Ses Çıkaramıyorlar!."

14 Aralık 2014 | Gösterim: 6 | Kategori: Malatya Haberleri

"Ses Çıkaramıyorlar!."

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, yeni atanan okul müdürlerinin, yardımcılarını dahi atayamadıklarını, yönetmeliğin ayaklar altına alındığını, öğretmenler arasında küskünlük yaşandığını öne sürdü.

Fırat, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

Malatya’da yeni atanan müdürler müdür yardımcılarını inha edemiyor, kendilerine emirler gelmesini bekliyorlar. Hiçbir müdür kendi iradesi ile seçim yapamıyor. Bu durum yönetmeliğin ayaklar altına alınması demektir. Bu tutum ilkel bir tutumdur ve dikta rejimlerde olur. Okul müdürlerinin okulları ile ilgili konuları idare ile görüşemediği yönetim tarzı kolaycılıktır, böyle bir yönetim tarzı ile eğitimde başarı beklemek hayalciliktir. 3 aya yakın zamandır  müdür olarak görevlendirilmesine rağmen  müdür yardımcısını görevine başlatamamış müdürlerimiz var. Çünkü inha ettiği kişi yukarıdan onaylanmıyor. Baskı yapılarak inha edilmek üzere isimler öneriliyor. Ne hazindir ki çoğu müdürler de yanlış olduğunu bile bile boyun eğiyorlar. Dinimiz demiyor mu ki ‘’Nasılsanız öyle yönetilirsiniz.’’ bizimki de öyle işte. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, sözü işte bu durumlar için söylenmiştir. Baskı ile kurulan ekipten başarı bekleyemezsiniz. Öyle veya böyle müdür olarak görev başlayanlar, ekibini kendisinin kurması gerekiyorken müdür yardımcısı ataması için baskı yiyince, daha ilk günden özgür iradesi ile çalışamayacağını öğrenmiş oluyor müdür. Müdür yardımcısını inha etme hakkı müdürde ama sadece kağıt üzerinde kalıyor. Yönetmelik ekibini kur, başarılı ol, seni 4 yıl sonra değerlendireceğim diyor ama, müdürün bu yetkisi maalesef üst idareciler tarafından elinden alınıyor. Böyle bir uygulama ile müdürler rahat çalışamayacaktır.  Ders programından tutun da öğretmen ders dağıtımına kadar müdahil olunacaktır.

ADALETSİZ YÖNETİM OKULLARDAKİ BARIŞ ORTAMINI BOZUYOR

Bu durum okullardaki barış ve huzur ortamını bozuyor. Öznel değerlendirme ile gelen müdürler ve müdür yardımcıları okulda kabul ve saygı görmüyor. Böyle olunca da çalışma isteği azalıyor öğretmenler iç dünyasında  küskünlük yaşıyor. Yönetmelik başlı başına zaten yanlış ama uygulama sırasında nesnel davranılarak bu durum tolere edilebilirdi. Ama tam tersi oldu, diğer illerde olduğu gibi Malatya’da da kul hakkına riayet edilmedi. Bunun hesabı Mahkeme-i Kübra’da sorulacaktır zaten. 

DİĞER SENDİKALR SİYASETLE EVLENDİKLERİ İÇİN SES ÇIKARTMIYORLAR

Bunu DES olarak biz burada dillendiriyoruz ama durumun böyle olduğunu bilen diğer sendikalar siyasetle evli ve dünyayı kurtarmakla meşgul oldukları için böyle küçük konulara ilgilenmiyorlar. Eğitim-Bir-Sen, zaten sendikacılık kimliğinden sıyrılıp siyasilerin emrinde oldukları için sessizliğe mahkum durumdalar. Çünkü idare ile bu sendikanın birbirlerine ihtiyacı var. Bu sendika ne kadar üyemi idareci yaparım diye  el pençe geziyor ilgili kapılarda. Zaten Eğitim-Bir Sen işverene karşı üyelerinin hakkını korumuyor ki. 

YÖNETMELİK KALDIRILSIN

Bu yönetmeliğin yanlış olduğunu hep savunduk haklı olduğumuz da ortaya çıktı. Bu yönetmeliğin oluşturduğu tahribat derinleşmeden kaldırılmasını, nesnelliği herkesçe bilinen, yazılı sınavın temel olduğu değerlendirme süreçli bir yönetmelik istiyoruz. 

MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirmesi dair yönetmeliğe göre atanan müdürler milli eğitimin en zor görevini yerine getirmekteler. Hiçbir görev bu kadar sorumluluk taşımasına rağmen bu kadar da yetkisiz değildir.  Üstelik görevlendirme usulü de başlı başına subjektif ve ilkel metotla oluyor. Bu şekilde göreve gelen müdürün rahat çalışmasına imkan yoktur. Müdürlerin görevlendirme ile değil de kadro güvencesi ile çalışmasını öneriyoruz.”



Yorum Yapın

*