Malatya Büyükşehir Belediyesi Portalı

Reklam

Kategoriler

Levent Kırca Vefat Etti

12 Ekim 2015 | Gösterim: 5 | Kategori: Malatya Haberleri

Levent Kırca Vefat Etti

Temmuz ayından beri karaciğer kanseri sebebiyle gören usta tiyatrocu Levent Kırca vefat etti.

Levent Kırca bir hafta önce hastalığının ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırımıştı. Usta oyuncu tedavi gördüğü Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde gece yarısı hayatını kaybetti.

LEVENT KIRCA KİMDİR?

Zeki Levent Kırca (d. 28 Eylül 1948; Samsun), Türk komedyen, tiyatro oyuncusu, Aydınlık Gazetesi yazarı ve Vatan Partisi’nin Merkez Yürütme Kurulu üyesidir.

İlk kez 1964’te Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları’nda çalıştı. Nasreddin Hoca Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978’de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu’nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988’de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar’dan olan 4 çocuğu bulunuyor.

Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi’nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi’nin yazarıdır.

1998 yılında almış olduğu Devlet Sanatçısı ünvanı Nisan 2015’te geri alındı. 

2015 yılında karaciğer kanserine yakalanmıştır.

Oynadığı bazı tiyatro oyunları

Ateşin Düştüğü Yer

Toros Canavarı

Kadıncıklar

Üç Baba Hasan

Sefiller

Güzel Ve Çirkin

Oyun Nasıl Oynanmalı

Filmografi

Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas, 2011

Son İstasyon, 2010

Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)

Kendini Bırak Gitsin, 2004

Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)

Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)

Ölürsün Gülmekten, 2000

Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu: Muammer rolünde)

N’Olacak Şimdi, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)

Taşı Toprağı Altın Şehir, 1978 (Oyuncu: Ökkeş rolünde)



Yorum Yapın

*



Reklam